Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Καινούργιο 24ωρο ειδησεογραφικό κανάλι on air


Με αρκετά μεγάλη καθυστέρηση, καθώς οι προσπάθειες είχαν ξεκινήσει πριν από χρόνια, το καινούργιο ειδησεογραφικό κανάλι με έδρα την Αθήνα είναι έτοιμο να βγει στον αέρα και μάλιστα να… μιλήσει ελληνικά.


Ο λόγος για το Euronews, που όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου, το Δεκέμβριο του 2012 θα βγει στον αέρα με 24ωρη ειδησεογραφική ενημέρωση στα ελληνικά.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Euronews είναι το πρώτο διεθνές ειδησεογραφικό κανάλι στην Ευρώπη και καλύπτει την παγκόσμια επικαιρότητα σε συνεχή ροή, σε όλο τον πλανήτη. Ενισχυμένο από τους 400 δημοσιογράφους του, περισσοτέρων των 25 διαφορετικών εθνικοτήτων, το κανάλι εκπέμπει σε 11 εκδόσεις, που είναι γερμανικά, αγγλικά, αραβικά, ισπανικά, γαλλικά, ιταλικά, περσικά, πορτογαλικά, ρώσικα, τούρκικα και ουκρανικά . Ο κόμβος ιδρύθηκε το 1993 στη Λυών της Γαλλίας και το κανάλι διατίθεται σε 350 εκατομμύρια νοικοκυριά σε 155 χώρες ενώ είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε, ο Michael Peters, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Euronews, ανακοίνωσε τη δημιουργία, για πρώτη φορά στην ιστορία του Euronews, μίας τοπικής μονάδας στην Αθήνα με πλήρες newsroom. Το αθηναϊκό newsroom, θα δημιουργήσει την ελληνική έκδοση του Euronews, για την τηλεόραση και το internet, για την Ελλάδα, την Κύπρο και την ελληνική κοινότητα σε όλο τον πλανήτη.

Η ελληνική έκδοση θα είναι η πρώτη στην ιστορία του Euronews, που θα παράγεται εξ ολοκλήρου στη χώρα της ομιλούμενης γλώσσας. Μία θυγατρική, αποκλειστικής κυριότητας του Euronews, με έδρα την Αθήνα, θα δημιουργηθεί για να υποδεχθεί το ελληνικό newsroom του Euronews. Η νέα έκδοση θα ξεκινήσει on air, καθώς και σε όλες τις πλατφόρμες πολυμέσων του Euronews (www.euronews.com και euronews mobiles) το Δεκέμβριο του 2012, διαρκούσης της Κυπριακής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Η ελληνική έκδοση του Euronews θα παράγεται από ειδικά επιλεγμένη ομάδα 24 δημοσιογράφων και 10 τεχνικών υποστηρικτικών καθηκόντων. Η ομάδα της Αθήνας θα εργάζεται όντας σε συνεχή επικοινωνία με τους υπευθύνους σύνταξης του Euronews στη Λυών της Γαλλίας. Οι αγγελίες για τις προσλήψεις της νέας ελληνικής ομάδας θέσεις εργασίας θα δημοσιευθούν στα ελληνικά και κυπριακά μέσα μαζικής ενημέρωσης εντός των προσεχών ημερών.

Στη συνέντευξη Τύπου μίλησε ο Michael Peters, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Euronews, ο οποίος είπε πως «είμαι υπερήφανος που είμαι εδώ στην Αθήνα για να ανακοινώσω μία μεγάλη πρωτιά στην ιστορία του euronews : την ίδρυση μέσα στους επόμενους μήνες ενός νέου τοπικού γραφείου, της ελληνικής έκδοσης η οποία θα παραχθεί εξ ολοκλήρου από μία τοπική συντακτική ομάδα στην καρδιά της χώρας. Οφείλω να ομολογήσω ότι είμαι ακόμα πιο ενθουσιασμένος που θα ξεκινήσουμε αυτή τη νέα περιπέτεια, μιας και η ΕΡΤ και το ΡΙΚ, δύο ιδρυτικά μέλη του Euronews, υποστηρίζουν ένθερμα αυτό το εγχείρημα, όπως μας στηρίζουν άλλωστε από το 1992. Είμαστε έτοιμοι πλέον να οργανώσουμε την ελληνική ομάδα που θα δημιουργήσει αυτή τη νέα έκδοση, που θα είναι στις οθόνες τον ερχόμενο Δεκέμβρη. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους Έλληνες και Κύπριους τηλεθεατές ένα παράθυρο χωρίς προηγούμενο στην ενημέρωση επί των διεθνών θεμάτων υπό ευρωπαϊκή ματιά. Η πρόθεσή μας είναι να δημιουργήσουμε θεματικές με περιεχόμενο αφιερωμένο στις τοπικές αγορές ώστε να μεγιστοποιήσουμε τον αντίκτυπο του euronews στην ευρύτερη περιοχή...».

Όπως τονίστηκε, η δημιουργία του ελληνικού newsroom είναι το αποτέλεσμα μίας νέας δυναμικής στρατηγικής του Euronews με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας του στις γεωγραφικές ζώνες κλειδιά του πλανήτη. Στα πλαίσια αυτής της στρατηγικής εντάσσονται περισσότερα projects και επενδύσεις που θα παρουσιαστούν σε μία συνέντευξη τύπου εφ’ όλης της ύλης το Φθινόπωρο του 2012.

Γρηγόρης Μελάς

Πηγή: NewsIt