Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Κόλαση στις ΗΠΑ: 32.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους


Οι εικόνες είναι το λιγότερο συγκλονιστικές. Ειδικά μια που δείχνει έναν απεγνωσμένο άνδρα να προσπαθεί να βάλει σε ειδική κλούβα το άλογό του για να το απομακρύνει από τη φωτιά.


Είναι ένας από τους 32.000 ανθρώπους που αναγκάστηκαν να αφήσουν πίσω τους τα πάντα, σπίτια, περιουσίες, για να γλιτώσουν από τον πύρινο εφιάλτη.

Η φωτιά που ξέσπασε το περασμένο Σάββατο κοντά στο Κολοράντο Σπρινγκς είναι εκτός ελέγχου.

Έχει φτάσει στην πόλη, με αποτέλεσμα πολλά κτίρια να καταστραφούν.
Μέχρι στιγμής έχει κάψει 2.500 εκτάρια καλλιεργήσιμης γης και μόνο το 5% έχει τεθεί υπό έλεγχο. Οι αρχές δεν είναι ακόμα σε θέση να υπολογίσουν τα κτίρια που έχουν καταστραφεί.



"Μέχρι το απόγευμα είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση, τώρα όμως έφτασε στις βορειοδυτικές περιοχές της πόλης. Κανείς δεν περίμενε ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο", δήλωσε ο Στιβ Μπατς, δήμαρχος του Κολοράντο Σπρινγκς, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Κολοράντο, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα της πολιτείας, Ντένβερ.

Το απόγευμα της Τρίτης, οι αρχές της πόλης εξαιτίας των ισχυρών ανέμων διέταξαν την απομάκρυνση περισσότερων από 32.000 ανθρώπων από τα σπίτια τους.




Το Flying W Ranch, ένα από τα πιο φημισμένα εκτροφεία ζώων στις ΗΠΑ, γνωστό για το εστιατόριό του ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του πως "οι εγκαταστάσεις του έγιναν στάχτη".

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Τζον Χίκενλούπερ πέταξε πάνω από τις εκτάσεις που καίγονται και τόνισε πως πρόκειται για την χειρότερη πυρκαγιά στην ιστορία του Κολοράντο και πρόσθεσε πως το μόνο ευχάριστο μέχρι τώρα είναι πως δεν υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες.



Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες, τα χαμηλά ποσοστά υγρασίας και οι άνεμοι που πνέουν με ταχύτητα 100 χιλιομέτρων ανά ώρα ευθύνονται για τις μεγάλες πυρκαγιές στις δυτικές ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

Πηγή: NewsIt