Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Τσίπρας: Είμαστε η μοναδική δύναμη αλλαγής



Διαβάστε τι δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη μετεκλογική συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters.


Το πρακτορείο φιλοξενεί σήμερα συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα και κάνει εκτενές αφιέρωμα στον ΣΥΡΙΖΑ και την θέση που έλαβε στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα του είναι η μοναδική πραγματική δύναμη αλλαγής που έχει τη δυνατότητα να προβεί στις κατάλληλες διεκδικήσεις, ενώ μέσα από την πίεση που άσκησε, η ΝΔ και τα άλλα κόμματα κατάλαβαν ότι πρόθεση του λαού είναι η επαναδιαπραγμάτευση των όρων δανεισμού.

Μεταξύ άλλων, υποστηρίζει ότι η χώρα χρειάζεται γενναίους ηγέτες που θα αξιοποιήσουν την λαϊκή οργή για την αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters, υποστηρίζει:

"Μονάχα εμείς μπορούμε να υλοποιήσουμε τις βαθιές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται αυτή η χώρα, καθώς δεν είμαστε διεφθαρμένοι ή φθαρμένοι", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση που θα συγκροτηθεί θα αποτύχει, διότι βασίζεται σε "σπαταλημένες πολιτικές δυνάμεις", και προβλέποντας πως "αργά ή γρήγορα θα έχουμε την ευκαιρία να κυβερνήσουμε".

Η οργή του λαού, όπλο διαπραγμάτευσης

"Η Ελλάδα χρειάζεται γενναίους και αποφασιστικούς ηγέτες, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν την οργή του λαού μας ως ένα όπλο για να διαπραγματευτούν για το καλό της χώρας", συμπλήρωσε.

"Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχε σήμερα οι εναλλακτικές θα ήταν τα άκρα, το χάος και η Χρυσή Αυγή", σχολίασε υπογραμμίζοντας πως το κόμμα του λειτούργησε με τρόπο τέτοιο που κατάφερε να εκτονώσει την πόλωση.

Κάνοντας λόγο για το Μνημόνιο, ανέφερε πως "αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε από την αρχή είναι ότι το σχέδιο διάσωσης δεν είναι βιώσιμο και δεν μπορεί να συνεχιστεί. Τώρα όλοι το καταλαβαίνουν αυτό".

"Η Ευρώπη δεν μπορεί να προχωρήσει ενωμένη εάν συνεχίσει να υποστηρίζει αυτά τα βάρβαρα μέτρα λιτότητας", συνέχισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφερόμενος στις επιταγές του Μνημονίου, συμπλήρωσε πως η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, "δεν πρέπει να επιμείνει στο λάθος της λιτότητας".

"Η κρίση είναι Ευρωπαϊκή"

Στα πλαίσια της συνέντευξης, ανέφερε πως η κρίση δεν έχει να κάνει μόνο με την Ελλάδα αλλά πλέον εντοπίζεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

"Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έλεγαν ότι το πρόβλημα ήταν οι τεμπέληδες Έλληνες βλέπουν τώρα τα προβλήματα στην Ισπανία και την Ιταλία", είπε.

Η αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ με το Μνημόνιο, έχει να κάνει με το γεγονός ότι δε βοηθάει τους πολίτες. "Το Μνημόνιο είναι μία διάσωση για τις τράπεζες και μία βύθιση των αναγκών της πραγματικής οικονομίας και της κοινωνίας", ανέφερε χαρακτηριστικά.
"Έχουμε μιλήσει για την ανάγκη να σταματήσουμε να μισθοδοτούμε ανθρώπους που δεν κάνουν τίποτα, για τη μείωση των υπουργικών συμβούλων και των κυβερνητικών αξιωματούχων στο μισό και για τον περιορισμό μισθών και προνομίων των βουλευτών και των υπουργών", υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

"Θα προετοιμάσουμε πολύ καλύτερα προκειμένου να ασκήσουμε μία πιο μαχητική και υπεύθυνη αντιπολίτευση και, προφανώς, να οργανωθούμε ώστε να μπορούμε να διεκδικήσουμε την κυβέρνηση όταν εμφανιστεί η ευκαιρία", κατέληξε κάνοντας λόγο για τον αντιπολιτευτικό ρόλο που επέλεξε να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη μέρα των εκλογών.
Σε αυτά τα πλαίσια κάλεσε για άλλη μια φορά τους Έλληνες να παλέψουν κατά της λιτότητας.

Πηγή: News247