Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Οριστικοποιούνται σήμερα τα μέτρα των 11,5 δις ευρώ


«Κλείδωσε» χθες, μετά τη σύσκεψη Στουρνάρα-Σαμαρά, το πακέτο των 11,5 δις ευρώ.

Σήμερα Τετάρτη, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, προκειμένου να οριστικοποιηθεί το πακέτο των μέτρων.

Οι πολιτικοί αρχηγοί, θα προσέρθουν στις 10 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, με μια σειρά από «αγκάθια», καθώς κύριο θέμα της συνάντησης, θα αποτελέσουν τα ειδικά μισθολόγια και τα ισοδύναμα μέτρα που προτείνουν τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Εθνικής Άμυνας προκειμένου να μην υπάρξουν μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια.

Η συνάντηση σύμφωνα με τον προγραμματισμό αναμένεται να διαρκέσει δυο ώρες, ενώ ο Πρωθυπουργός μέσα σε αυτό το διάστημα, θα πρέπει να κλείσει το θέμα του πακέτου των μέτρων των 11,5 δις ευρώ, αλλά και να βρει κοινές θέσεις αναφορικά με τις χαμηλές συντάξεις, και τα ειδικά μισθολόγια.

Την ίδια στιγμή, έντονος είναι και ο προβληματισμός των πολιτικών αρχηγών (Βενιζέλου-Κουβέλη), που παράλληλα με την οριστικοποίηση των μέτρων, θα πρέπει να διαχειριστούν και τις εσωκομματικές αντιδράσεις μεμονωμένων βουλευτών τους, που έχουν προαναγγείλει πως θα καταψηφίσουν τα μέτρα.