Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Μέρκελ: ματώνει η καρδιά μου με τους συνταξιούχους στην Ελλάδα!


Στην κατηγορία του «απίστευτου» αρχίζει να υπάγεται η «επίθεση φιλίας» από το Βερολίνο έναντι της χώρας μας. Μετά από δηλώσεις συμπάθειας ή και στήριξης της παραμονής της χώρας μας στην ευρωζώνη από γερμανούς αξιωματούχους τα τελευταία 24ωρα, όπως έπραξαν ο αντιπρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών Μάιστερ, ο Υπουργός Εξωτερικών Βεστερβέλλε και ο υπουργός Οικονομίας Ρέσλερ, αυτή τη φορά ήταν η ίδια η Μέρκελ η οποία εξέφρασε την συμπάθειά της πριν από λίγο προς τον ελληνικό λαό για τις θυσίες στις οποίες έχει υποβληθεί!

Το αξιοσημείωτο μάλιστα είναι ότι η καγκελάριος της Γερμανίας χρησιμοποίησε παντελώς ασυνήθιστους για την ίδια δραματικούς τόνους για να εκφράσει αυτή την συμπάθεια, προς γενική κατάπληξη. «Ματώνει η καρδιά μου όταν βλέπω τις περικοπές στους συνταξιούχους και τους ηλικιωμένους στην Ελλάδα» τόνισε η καγκελάριος!

Η ίδια πάντως πρόσθεσε αιχμηρά ότι την ίδια ώρα οι εύποροι Έλληνες «διαφεύγουν» στο εξωτερικό. Είναι όμως προφανές ότι μετά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Α. Σαμαρά στο Βερολίνο, η στάση της Γερμανίας έναντι της χώρας μας, σε φραστικό τουλάχιστον επίπεδο, έχει αλλάξει, αν και δεν λείπουν οι ανθελληνικές φωνές. Μόνο που αυτή τη φορά είναι «περιθωριακές» και συναντούν την αποδοκιμασία των υπολοίπων, ακόμη και μέσα στον δύσπιστο για την Ελλάδα κυβερνητικό συνασπισμό.

​​​
Πηγή: Mega