Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Ο λογαριασμός των 11,87 δισ - Έρχονται πιο δύσκολες ημέρες - Στο στόχαστρο και πάλι μισθωτοί και συνταξιούχοι - ΟΛΗ Η ΛΙΣΤΑ των επώδυνων μέτρων


- Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο
- Καταργούν τα δώρα για να σώσουν συντάξεις κάτω από 1.000 ευρώ
- “Κόβονται” μισθοί σε ΔΕΚΟ και ειδικά μισθολόγια
- “Παίζει” η εφεδρεία και αύξηση ορίων για σύνταξη κατά 1 ή 2 χρόνια
- Αυξάνονται οι ώρες διδασκαλίας για τους εκπαιδευτικούς
- Παγίδα στις συντάξεις του ΟΓΑ - Δεν μειώνονται αλλά αυξάνονται οι εισφορές για την υγεία!
Την μάλλον τυπική έγκριση του υπουργικού συμβουλίου θα πάρουν σήμερα τα μέτρα-σοκ, ενώ τη Δευτέρα όλες οι τελευταίες λεπτομέρειες θα “κλειδώσουν” στη νέα συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών.

Τα όρια αντοχής των Ελλήνων θα αγγίξουν τα μέτρα που απαιτεί η τρόικα. Έρχονται μειώσεις στις συντάξεις, αλλά και τα δώρα, ψαλίδι στις εφάπαξ αποζημιώσεις των αποστράτων, ενώ περικοπές αναμένονται και στα εποχικά επιδόματα, αλλά και τα αναπηρικά και τα οικογενειακά.

Ταυτόχρονα θα αυξηθούν τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών,

Πόσα "κοβονται" και από που

Μονάχα οι περικοπές στο Δημόσιο θα αγγίξουν τα 3,3 δισ. ευρώ. Οι μειώσεις αυτές θα προέλθουν από το τσεκούρι 12% στα ειδικά μισθολόγια και την εξοικονόμηση 360 εκατομμυρίων, ενώ άλλα 339 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται ότι θα είναι το κέρδος του κράτους (και οι αντίστοιχες απώλειες των πολιτών) από την περικοπή των δώρων (13ος και 14ος μισθός)

Παράλληλα οι περικοπές μέσω νέου μισθολογίου θα έρθουν έναν χρόνο νωρίτερα και έτσι με την αύξηση των ορίων ωρίμανσης και τις μειώσεις στα υψηλόβαθμα κλιμάκια θα εξοικονομηθούν, λέει το οικονομικό επιτελείο, άλλα 120 εκατομμύρια.

Οι μειώσεις στους μισθούς των υπαλλήλων των ΔΕΚΟ κατά 30% θα σημάνει μείωση των αποδοχών 68.000 ατόμων ενώ παράλληλα αναμένεται μείωαη κατά 274 εκατομμύρια μέσα στα επόμενα δύο χρόνια μαζί με τη μείωση των χρηματοδοτήσεων προς τις επιχειρήσεις.

Μένει στο τραπέζι η εφεδρεία 30.000-35.000 υπαλλήλων και το οικονομικό επιτελείο πιστεύει ότι με τη μείωση κατά 25% στους μισθούς αυτών των ατόμων θα εξοικονομήσει άλλα 167 εκατομμύρια ευρώ.

Στα σώματα ασφαλείας (Στρατός Αστυνομία) θα παγώσουν όλες οι μισθολογικές προαγωγές, θα παγώσουν δηλαδή όλες οι αυξήσεις και έτσι το κράτος υπολογίσει κέρδη περί τα 165 εκατομμύρια.

Με την περικοπή των επιδομάτων θέσεις ανώτερων υπαλλήλων (διευθυντές τμηματάρχες) που είναι σήμερα στα 900, 450 και 250 ευρώ το κράτος υπολογίζει μεγάλη εξοικονόμηση.

Πηγή: NewsIt