Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Ψάχνουν το πρόσωπο-μυστήριο που έδωσε στον 35χρονο τα στοιχεία 9 εκατ. φορολογούμενων




«Μου τα έδωσαν χέρι με χέρι και δε σκόπευα να τα πουλήσω» υποστήριξε στην απολογία του ο 35χρονος που συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του στοιχεία 9 εκατ. φορολογούμενων, τα οποία είχε μόνο το υπουργείο Οικονομικών. 

Ο 35χρονος, που κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον 3ο τακτικό ανακριτή, κατονόμασε το πρόσωπο που του έδωσε τα απόρρητα στοιχεία και ήδη για τον άνθρωπο «μυστήριο» εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από την Εισαγγελία, ώστε να διερευνηθεί ο ρόλος του στην υπόθεση.

Φέρεται να είπε στον ανακριτή ότι το πρόσωπο που κατονόμασε του έδωσε χέρι με χέρι το αρχείο για να το μετατρέψει, αφού δε μπορούσε να διαβαστεί στην αρχική του μορφή. Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι επίμαχες καταγραφές που κατείχε ο κατηγορούμενος δεν αλιεύτηκαν από χάκερ αλλά δόθηκαν χέρι με χέρι.

Ο 35χρονος, που εργαζόταν στο τμήμα μάρκετινγκ εταιρίας τηλεπικοινωνιών- πληροφορικής ως εξωτερικός συνεργάτης, κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων με σκοπό το κέρδος σε βαθμό κακουργήματος.

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου Νίκος Αγαπηνός δήλωσε ότι η ανάκριση είναι σε πρώιμο στάδιο και ότι ο εντολέας του έχει υποβάλει αίτημα άμεσης άρσης τραπεζικού απορρήτου και για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ώστε να φανεί ότι δεν υπήρξε καμία οικονομική συναλλαγή για το επίμαχο υλικό.
Ο κ. Αγαπηνός δήλωσε επίσης ότι το πρόσωπο που κατονόμασε ο 35χρονος, εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα.

Πηγή: NewsIt