Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Σπάνιες φωτογραφίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη, 49 χρόνια πριν

Το ότι η Αλίκη πουλάει ακόμη και σήμερα και έχει πολλούς θαυμαστές οι οποίοι γεννήθηκαν μετά τον Ιούλιο του 1996 (ήμερα θανάτου της) δεν είναι και καμία σπουδαία είδηση. Η Αλίκη είναι η δική μας μεγάλη star και οι stars δεν έχουν ούτε ηλικίες ούτε ημερομηνίες θανάτου.
Οι σπάνιες φωτογραφίες που βλέπετε είναι από το 1963. Η Αλίκη επιστρέφει από την θριαμβευτική επίσκεψη που έκανε στο Ισραήλ, στα πλαίσια της προώθησης της ταινίας "Tο ξύλο βγήκε από τον παράδεισο" και περιγράφει στο ραδιόφωνο ,του Αχιλλέα Μαμάκη στο Ε.Ι.Ρ. την εμπειρία της. Η ίδια εξηγεί ότι στο Ισραήλ την υποδέχτηκαν σαν πρωθυπουργό κράτους και το πλήθος του κόσμου και η λατρεία να την ακουμπήσουν ήταν τέτοια, που κόντεψε να τραυματιστεί. Μάλιστα έγινε και πρωτοσέλιδο σε περιοδικά της χώρας με την Αλίκη να είναι τρομοκρατημένη και να κλαίει, την φυγάδευσαν οι αστυνομικοί για να την σώσουν. Στις αποσκευές της πάντως γύρισε με το παράσημο της πόλης και ο θρίαμβος της ταινίας ήταν τεράστιος, αφού ξεπέρασε σε εισιτήρια, διεθνείς ταινίες όπως τα κανόνια του Ναβαρόνε και το έξοδος.




Την ίδια περίοδο ανεβάζει στο θέατρο Διονυσία (νυν Δημήτρης Χορν) σαν θιασάρχης την κωμωδία μια "Κυριακή στην Nέα Υόρκη" του Νόρμαν Κράσνα έχοντας στο πλευρό της τους δυο τότε ζεν-κομίκ, τον Γιώργο Πάντζα και τον Κώστα Βουτσά, όπως και τον επίσης ανερχόμενο ζεν, Χρήστο Πάρλα. Πρωτοτυπία της εποχής ότι τα σκηνικά αλλάζουν με ανοιχτή αυλαία μπροστά στα μάτια των θεατών.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη χαρίζει κάθε μέρα στο κοινό της τα τραγούδια και τα χορευτικά της εποχής, μια και τότε έκανε θραύση το χάλιγκάλι.

queen.gr