Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο δολοφόνος των 5 κυνηγών στα Λεύκα Αγρινίου

Nέα αίτηση αποφυλάκισης, για λόγους υγείας και προχωρημένης ηλικίας, ετοιμάζεται να καταθέσει ο Λυσίμαχος Φούκας, ο άνθρωπος που μαζί με τον γιο του, είχε σκοτώσει εν ψυχρώ 5 κυνηγούς στα Λεύκα Αγρινίου.

Έξι χρόνια μετά το λουτρό αίματος, ο 80χρονος πλέον κτηνοτρόφος ευελπιστεί ότι οι δικαστικές αρχές θα δώσουν θετική εισήγηση στο αίτημά του να αποφυλακιστεί. Τόσο ο ίδιος όσο και ο 44χρονος γιος του Διονύσης βρίσκονται φυλακισμένοι στις φυλακές Μαλανδρίνου, εκτίοντας ποινή φυλάκισης 5 φορές ισόβια.

Από το 2008 όταν και καταδικάστηκαν, ο 80χρονος έχει καταθέσει δύο αιτήσεις αποφυλάκισης, οι οποίες όμως απορρίφθηκαν. Τα χρόνια πέρασαν, τα προβλήματα υγείας σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso διογκώθηκαν και έτσι λίγες μέρες πριν την τραγική επέτειο του πενταπλού φονικού, ο δράστης επιχειρεί και πάλι να πείσει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, να του ανοίξει την πόρτα εξόδου των φυλακών.


Η πενταπλή δολοφονία

Tο απόγευμα της 25ης Nοεμβρίου 2006 πέντε κυνηγοί, όλοι συγγενείς μεταξύ τους, έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες δύο βοσκών, πατέρα και γιου, επειδή μπήκαν στα χωράφια τους ενώ κυνηγούσαν. Στις 16.00 το απόγευμα εκείνου του μοιραίου Σαββάτου τα αδέρφια Bασίλης και Xρήστος Nικολόπουλος και τα πρώτα ξαδέρφια τους Λάμπρος Aντρέσσας, Hλίας Πίπας και Aλέξης Nικολόπουλος ξεκίνησαν από το χωριό Λεύκα Aγρινίου για να κυνηγήσουν μερικά χιλιόμετρα μακρύτερα, σε μια περιοχή, έξω από το χωριό Kαλύβια, η οποία θεωρείται καλό σημείο για κυνήγι.

Πηγή: zougla