Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012

Αυξημένη η κίνηση στους δρόμους, λόγω της απεργίας σε Μετρό και ΗΣΑΠ...


Αυξημένη είναι από το πρωί η κίνηση στους δρόμους του Λεκανοπεδίου, καθώς λόγω της 24ωρης απεργίας σε Μετρό και Ηλεκτρικό, πολλοί προτίμησαν το Ι.Χ. για τις μετακινήσεις τους. Η απεργία στα δύο μέσα σταθερής τροχιάς πραγματοποιείται από...
τους μηχανοδηγούς της ΣΤΑΣΥ, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη μείωση του ποσοστού του Δημοσίου στις ΔΕΚΟ.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους «η χθεσινή ψηφοφορία του νομοσχεδίου για την κατάργηση της συμμετοχής του Δημοσίου σε στρατηγικού χαρακτήρα ΔΕΚΟ και όχι μόνο, άνοιξε ουσιαστικά το δρόμο των ιδιωτικοποιήσεων, προς όφελος των μεγαλοεπενδυτών.

» Η εύθραυστη κυβερνητική συνοχή, μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως δικαιώνονται για άλλη μια φορά όσοι έχουν την πεποίθηση ότι η ύφεση δε θα σταματήσει, ακόμα και αν εκχωρηθεί στους ιδιώτες κάθε τι που έχει σχέση με το ελληνικό κράτος.

» Επιπλέον, κατατέθηκαν στην ουσία ο προϋπολογισμός και τα επίπονα - σκληρά μέτρα που θα πλήξουν όλους τους παραγωγικούς τομείς, καθώς και τους άνεργους και τους συνταξιούχους.

Τέλος, η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε., εφαρμόζοντας τις «άνωθεν» εντολές, προβαίνει σε υλοποίηση 'διοικητικών πράξεων' που θίγουν και προσβάλλουν τους εργαζόμενους σε αυτή.»...