Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012

Ρώσος βουλευτής θέλει να αγοράσει το σπίτι του Χίτλερ για να το γκρεμίσει!

Ρώσος βουλευτής, της κυβερνώσας "Ενωμένης Ρωσίας", ο Φραντς Κλίντσεβιτς, εξέφρασε την επιθυμία να αγοράσει -έναντι 2 εκατ. ευρώ...την πατρική κατοικία του Αδόλφου Χίτλερ, στο αυστριακό έδαφος, αποκλειστικά με σκοπό να το κατεδαφίσει!

Το πατρικό σπίτι του ηγέτη του Τρίτου Ράιχ βρίσκεται σε απόσταση 60 χλμ.βόρεια του Σάλτσμπουργκ, στο Μπρουνάου αμ-Ιν και ο Χίτλερ που γεννήθηκε τον Απρίλιο 1889, διέμεινε σε αυτό τα τρία πρώτα έτη της ζωής του.

Ο συνάδελφος του Κλίντσεβιτς, ο Βαντίμ Σολόβιεβ, επικρότησε την πρόθεσή του τονίζοντάς ότι "όλα όσα παραπέμπουν στην ανάμνηση του Φασισμού, πρέπει να εξαφανιστούν από προσώπου γης". Πρόσθεσε ότι μαζί με άλλους συναδέλφους θέλουν να συγχρηματοδοτήσουν την αγορά του πατρικού σπιτιού του Χίτλερ.

Το σπίτι αυτό διαδοχικά υπήρξε: δημοτική βιβλιοθήκη, δημοτικό σχολείο, υποκατάστημα τράπεζας, μονάδα για άτομα με ειδικές ανάγκες.

'Όταν όμως ο τότε δήμαρχος Γιοχάνες Βάιντμπάχερ πρότεινε στο οικόπεδο να προστεθούν μερικές ακόμα κατοικίες, η αντίδραση στην κοινή γνώμη υπήρξε μεγάλη.
Tromaktiko