Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Formula 1: Για «ύπουλα» κόλπα κάνει λόγο ο Φέτελ

Σε αυτό δεν έχει άδικο ο Γερμανός πιλότος αφού χρειάστηκε να ξεπεράσει πολλά εμπόδια μέχρι να τερματίσει στην έκτη θέση, η οποία του ήταν αρκετή για να πανηγυρίσει τον φετινό τίτλο.

Η άσχημη αρχή έγινε στην εκκίνηση όπου μετά από επαφή με τον Μπρούνο Σένα έμεινε τελευταίος. Στη συνέχεια πάλεψε, ανέβηκε θέσεις, αλλά και ο καιρός τον δυσκόλεψε αρκετά αφού χρειάστηκε μέσα σε δύο γύρους να μπει δύο φορές στα πιτς για αλλαγή ελαστικών, με το τελευταίο να είναι αργό, αφού η ομάδα αποφάσισε την τελευταία στιγμή να επιλέξει τα ενδιάμεσα ελαστικά. Αυτό τον έριξε και πάλι χαμηλά στην κατάταξη. Και πάλι όμως δεν πτοήθηκε, προσπάθησε παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, να ανέβει μερικές θέσεις, μέχρι τελικά να καταλήξει στην έκτη που του ήταν αρκετή. Μην ξεχνάμε ότι έτρεχε με «πληγωμένο» μονοθέσιο μετά τη σύγκρουση με τον Γκροσεάν.

Ο Γερμανός πιλότος ωστόσο άφησε υπονοούμενα για «βρώμικα» που χρησιμοποίησαν κάποιοι κατά την διάρκεια του αγώνα.

«Ηταν ένας συναρπαστικός αγώνας. Προσπάθησαν να μας δυσκολέψουν αρκετά σήμερα. Μέσα από το μονοθέσιο όταν χωρίς λόγο βρίσκεσαι ανάποδα, δεν είναι και το καλύτερο συναίσθημα. Ημουν πολύ τυχερός που δεν με χτύπησε κανείς. Πιστεύω ότι ήταν ο πιο δύσκολος αγώνας, αλλά εμείς συνεχίσαμε να έχουμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας. Πολλοί προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν ύπουλα κόλπα, συγκεκριμένα πράγματα, τα οποία κατά την άποψή μας ξεπέρασαν τα όρια, αλλά εμείς ποτέ δεν ενοχληθήκαμε ή δεν μας αποσπάστηκε η προσοχή. Πιέσαμε πολύ στο τέλος.

Αυτό το διήμερο κάποιοι προσπάθησαν να μας σπρώξουν προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση, λέγοντας ότι εάν βρέξει θα είναι για εμάς δύσκολα. Νομίζω ότι σήμερα αποδείξαμε ότι μας αρέσει το βρεγμένο όπως και το στεγνό και στη συγκεκριμένη περίπτωση θα έλεγα ότι η σημερινή κατάσταση μας βοήθησε κιόλας. Μετά από 10 ή 20 γύρους επέστρεψα στην τέταρτη θέση ή πέμπτη πίσω από τον Αλόνσο», δήλωσε χαρακτηριστικά.