Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Δύο συλλήψεις για κλοπές και φθορά καλωδίων της ΔΕΗ

Δύο 29χρονοι Αλβανοί συνελήφθησαν χθες στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Α΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και φθοράς καλωδίων χαλκού.
Ειδικότερα, χθες το πρωί οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ. Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες, να κινείται σε αγροτικό δρόμο στην περιοχή του Ορχομενού και το ακινητοποίησαν προκειμένου να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στον χώρο των αποσκευών και στα πίσω καθίσματα του οχήματος:

Εννέα αυτοσχέδιες κουλούρες αποκομμένων καλωδίων χαλκού συνολικού βάρους 200 κιλών, έξι συναρμολογούμενοι ράβδοι, όπου στην άκρη του ενός υπήρχε γάντζος, προκειμένου να είναι ευχερέστερη, με κατάλληλη γείωση, η αποκόλληση των καλωδίων χαλκού από τους μετασχηματιστές (τηλεσκοπικό κοντάρι), τρεις μεταλλικοί κόφτες καλωδίων και ένα ζεύγος γαντιών.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, προέκυψε ότι οι δύο δράστες το χρονικό διάστημα από 14-02-2013 έως και 17-02-2013, προέβησαν, βραδινές ώρες, στην αφαίρεση καλωδίων χαλκού από μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η. και αρδευτικά αντλιοστάσια του Δήμου Ορχομενού στις θέσεις Ακόντιο, Κερατοβούνι και Αραποχώρι Βοιωτίας.

Η ζημιά που προκλήθηκε στη Δ.Ε.Η. και στο Δήμο Ορχομενού από τις προαναφερόμενες κλοπές και φθορές καλωδίων χαλκού, που εξυπηρετούσαν αρδευτικά έργα στις ανωτέρω περιοχές, ανέρχεται τουλάχιστον στο χρηματικό ποσό των 44.000 ευρώ.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το όχημα των δραστών ως μέσο μεταφοράς προϊόντων κλοπής, ενώ τα κατασχεθέντα καλώδια θα αποδοθούν στους νόμιμους κατόχους τους.

Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς και διερευνάται η τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.
 inews.gr