Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Καθοριστική η συνάντηση φαρμακοποιών και κυβέρνησης την Τετάρτη


Μετά τη συνάντησή τους με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας την Τετάρτη θα αποφασίσουν οι φαρμακοποιοί εάν θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενοι για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους, όπως αποφασίστηκε στη γενική συνέλευσή τους τη Δευτέρα.

Στη συνέλευση, τα προεδρεία των Συλλόγων Αττικής και Πειραιά εξουσιοδοτήθηκαν να λάβουν τις σχετικές αποφάσεις αφού ολοκληρωθεί η συνάντηση της Τετάρτης.

Οι φαρμακοποιοί εμφανίστηκαν θετικοί στη λειτουργία του 20% των φαρμακείων το Σάββατο. Παράλληλα, αποδέχονται την παροχή εκπτώσεων σε ασφαλιστικά ταμεία (και μείωση του περιθωρίου κέρδους τους), με τη προϋπόθεση οι οργανισμοί να είναι συνεπείς στην εξόφληση των οφειλών τους.

Αρχικά η κυβέρνηση είχε θέσει στο τραπέζι το ζήτημα της κληροδότησης της άδειας του φαρμακείου σε συγγενικά πρόσωπα του ιδιοκτήτη, αλλά οι φαρμακοποιοί δεν το δέχθηκαν. Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέλευσης και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών Κ.Λουράντος, το ζήτημα δεν τίθεται πλέον.

Παράλληλα, οι φαρμακοποιοί συμφωνούν, αλλά υπό προϋποθέσεις, στην αύξηση του αριθμού των αδειών σε κάποιους νέους «καλλικρατικούς» δήμους.

πηγή: tanea.gr